Prajitura cu crema capuccino

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foi 1:4 oua,4 linguri zahar,4 linguri faina
  • Foaie 2:8 albusuri,16 linguri zahar,2 linguri otet
  • Crema:8 galbenusuri,300 gr zahar,1 ou,1 pachet margarina,2-3 plicuri capuccino

Mod de preparare

Foi 1:se bat albusurile spuma se adauga zaharul,galbenusurile iar la urma faina in ploaie amestecandu-se usor cu o lingura de jos in sus.Se coc 2 foi pe dosul tavii.

Foaie 2: albusurile se bat bine,se adauga zaharul,se bate pana aproape nu se mai simte zaharul,se adauga otetul,se da la cuptor in tava cu hartie de copt unsa si tapetata (eu dupa ce pun hartia o ung si o dau cu putina faina si sunt sigura ca nu am probleme cu lipitul blatului) la foc potrivit.

Crema:se bat bine galbenusurile cu oul intreg si cu zaharul se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa.Se freaca bine margarina se adauga ce am fier dupa ce s-a racit si adaugam 2-3 plicuri de capuccino.

Se umplu foile la mijloc cu blatul de albus,deasupra putem orna dupa gust cu glazura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise