Prajitura cu crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou,
  • 150 g zahar,
  • 20 g unt,
  • 2 linguri cu miere,
  • 2 linguri cu cacao,
  • 3 linguri lapte,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 300 g faina.
  • Crema:
  • 250 g zahar,
  • 200 ml apa,
  • 2 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Preparare aluat: Freci spuma untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugi treptat oul, mierea, cacaua si bicarbonatul stins cu laptele, apoi faina cernuta. Imparti aluatul in patru parti egale. Pe planseta presarata cu faina intinzi foi de marimea tavii si le coci, la foc mijlociu, pe fundul tavii.

Sfatul meu este de a intinde foaia pe o coala de hartie de copt si apoi asezata pe fundul tavii pentru ca aluatul obtinut este foarte sfaramicios (ca la biscuiti sau fursecuri).

Preparare crema: Se caramelizeaza 200 g zahar, se stinge cu apa si se fierbe pana se obtine un sirop omogen. Bati ouale cu zaharul ramas si incorporezi faina. Le adaugi in siropul rece si le fierbi la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce crema s-a racit, incorporezi, lingura cu lingura, untul frecat spuma.

Se pot adauga nuci tocate in bucatele mai mari, alune, esenta de rom, coaja de lamaie.

Se ung foile cu crema avand grija ca ultimul strat sa fie de crema. Se da la rece pana a doua zi.

Crema se poate face si cu 100g smantana si 200g nuci macinate in loc de unt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise