Prajitura cu crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 7 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 100-200 g nuca( dupa preferinta fiecaruia)
  • Pt sirop:
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • 5 linguri de zahar
  • Pt crema:
  • 2 plicuri de budinca cu gust de caramel
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 250 g margarina

Mod de preparare

Blatul se face astfel:

-se bat albusurile cu putina sare spuma,adaugi zaharul, iar dupa topirea acestuia se adauga galbenusurile,praful de copt,faina,nuca macinata.

-se unge si se tapeteaza o tava,se pune compozitia si se da la copt la foc mic,se testeaza cu scobitoarea ca sa se vada cand e copt.

Siropul se face astfel:

-fierbi laptele cu zaharul pana la topirea acestuia, cand se raceste adaugi esenta de rom, cu acest siropt se insiropeaza blatul.

Crema se prepara astfel:

-fierbi lapte si adaugi praful de budinca amestecat cu zaharul si dizolvat in putin lapte rece, le fierbi impreuna pana se ingroasa se lasa sa se raceasca si cand este calduta budinca o amesteci cu margarina.

-se intinde crema rece peste blat.

-se decoreaza cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise