Prajitura cu crema de ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 14 bucati): 700 g frisca lichida,
  • 500 g ciocolata amaruie,
  • 15 g unt,
  • 4 oua mijlocii,
  • 175 g zahar,
  • 125 g faina.
  • Pentru ornat: frisca batuta,
  • aschii de ciocolata alba,
  • ciocolata amaruie rasa.

Mod de preparare

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele si untul. Se amesteca bine pana ce se topesc in frisca, se toarna crema in doua castroane si se lasa 3 ore sa se raceasca.

Aluatul:

Se dau pe razatoarea mica 100 g de ciocolata. Se freaca ouale cu zaharul, aproximativ 7 minute, pana ce devin spumoase, si se incorporeaza 200 g de frisca nebatuta si ciocolata rasa anterior.

Se-ntinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si infainata si se coace 17-20 de minute in cuptorul incins la 175gr.. Se lasa putin sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Se amesteca putin crema de ciocolata din cele doua castroane si se intinde - o parte - pe una din jumatatile de blat (complet racita) si alta parte, pe cealalta jumatate, asezata peste prima. Se tine prajitura o jumatate de ora la rece, dupa care se taie in bucati. Se orneaza cu frisca batuta, ciocolata amaruie rasa si aschiile de ciocolata alba. (Se topesc 100 g de ciocolata alba pe baia de aburi, se intinde ciocolata moale pe un fund de lemn si se „cioplesc” aschii cu un cutit.)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise