Prajitura cu crema de ciocolata si alune

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200gzahar
  • 7 linguri apa
  • 4 linguri cacao
  • 150g zahar pudra
  • un pachet margarina
  • 4 linguri faina
  • 5 oua
  • un plic praf de copt
  • 100g alune nesarate.

Mod de preparare

Fierbi pe foc mic timp de 5 minute zaharul obisnuit cu apa si cacaua si dai siropul deoparte sa se raceasca.Freci spuma untul cu zaharul pudra,adaugi pe rind galbenusurile,apoi incorporezi in compozitia obtinuta amestecul de cacao racit.

Imparti crema obtinuta in jumatate si dai o parte la rece.In jumatatea ramasa incorporezi faina,praful de copt si albusurile batute spuma si torni compozitia intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 30 de minute.Cind e gata,lasi blatul sa se raceasca apoi imbraci tortul cu crema data la rece si-l ornezi cu alune prajite si maruntite.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise