prajitura cu crema de ness

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foi: - 1 ou; - 120g zahar; - 350g faina; - 7 linguri lapte; - 1 lingurita amoniac.
  • Crema: - 5 linguri faina; - 500ml lapte; - 250g unt; - 4 linguri nes; - 3 linguri nuca macinata.

Mod de preparare

Pentru foi se face o coca amestecand bine ingredientele de mai sus si se tine la rece 1 ora. Se imparte in trei parti si se coc trei foi pe fundul unei tavi. Nu trebuie coapte prea mult, ci numai pana se rumenesc putin. Foile coapte se pun la racit pe un servet, una langa alta.

Pentru crema, se pun intr-un castron ingredientele si se amesteca pe foc pana se ingroasa bine. Seraceste putin si se adauga 250g unt. Se amesteca bine crema pana la incorporarea untului. Se intinde crema intre foi. Deasupra se pune nuca macinata, ciocolata rasa, etc. Se pune prajitura la rece si se taie numai a doua zi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise