Prajitura cu crema de ness

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua,
  • 500grame de zahar,
  • 1plic de zahar vanilat,
  • jumate plic praf de copt,
  • 6 lingurite de ness,
  • 150 grame de faina,
  • 300 grame de margarina

Mod de preparare

Se bat cele 10 albusuri spuma, se freaca 5 galbenuse cu 200 grame zahar si praful de copt, pana se topeste zaharul apoi se adauga si 2 lingurite de ness si se amesteca bine. Se introduc albusurile spuma peste galbenusuri si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus se pune si faina in ploaie. CREMA se fierbe pe baia de aburi 5 galbensuri cu 00 grame de zahar si ness ramas pana se ingroasa apoi se ia de pe baia de abur si se freaca cu margarina pana devine omogena. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pune compozitia se da la cuptorul preincalzit pentru 30 35 minute. Intre timp pregatim siropul di 5 linguri de zahar 200 mililitri de apa si 3 linguri de ness si le fierbi. Dupa ce sa copt blatul il scoti il lasi sa se raceasca si apoi il tai in 2 si il insiropezi cu siropul apoi pui crema si partea a 2 din blat deasupra, si il insiropezi bine. Daca ti-a mai ramas din crema putin, poti sa pui pe prajitura dupa preferinta. ESTE O PRAJITURA FOARTE BUNA SI IEFTINA. POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise