Prajitura cu crema de ness si bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 75g faina
  • 50g miez nuca macinat
  • O lingura cacao
  • Crema de ness:
  • 250g margarina Rama la cub
  • 200g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 2 lingurite ness
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • 120g zahar
  • Ornat:
  • Ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blat:

Se pun 6 galbenusuri intr-un bol si se amesteca cu o paleta pana se omogenizeaza. Se bat cu mixerul cele 6 albusuri pana se obtine o spuma tare. Se adauga 150g zahar si se mixeaza din nou pana se intareste. Se adauga galbenusurile si amestecam usor cu o paleta pana se incorporeaza complet.

Se adauga faina usor pana se omogenizeaza apoi nuca si cacaoa pana se incorporeaza complet. Se unge o tava cu unt si faina. Tava trebuie sa fie mai lunga, de 24/38, a mea a fost prea mica si mi-a iesit blatul prea inalt. Turnam compozitia si nivelam egal, o bagam la cuptorul incalzit la 180 grade si lasam pentru 20 de minute, testam cu scobitoarea. Lasam blatul la racit pe un fund de lemn.

Crema de ness:

Pune ness-ul intr-un bol, amestecam cu 3 linguri de apa calda, pana se dezvolta. In alt bol amestecam 3 galbenusuri pana se omogenizeaza. In alt bol mixam margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul pudra pana obtinem o crema omogena. Adaugam cele 3 galbenusuri si mixam bine. Adaugam si ness-ul si mixam.

Bezea:

Punem 3 albusuri intr-un vas termorezistent si mixam bine pana obtinem o spuma. Adaugam zaharul si mixam bine. Punem vasul la bain-marie si mixam continuu, pana suprafata bezelei este lucioasa, in jur de 4-5 minute.

Dupa ce bezeaua si blatul s-au racit, intindem crema de ness peste blat si nivelam. Adaugam bezeaua si nivelam iar. Presaram ciocolata rasa pe razatoarea mica. De preferat sa lasati prajitura cateva ore inainte sa fie servita intr-un loc racoros.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise