Prajitura cu crema de ness

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 150 g nuci macinate
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita amoniac stins
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri Ness
  • 70-80 ml lapte clocotit sau apa
  • 2 galbenusuri
  • Glazura:
  • Facultativ
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Blatul:
Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga treptat nuca si alternativ 1 lingura faina,1 lingura apa.Se stinge amoniacul cu zeama de lamaie sau otet si se adauga la compozitie.;La final se adauga 5 galbenuse.

Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30-40 minute.

Crema:
Se freaca untul cu zaharul si se adauga cele 2 galbenuse ramase , Ness-ul si apoi picatura cu picatura laptele clocotit.Cand crema este ca o spuma fina se intinde pe blatul rece si se presara peste ea nuca zdrobita si glazura.

Glazura:
Se fierb componentele pana devin ca un sirop.Se toarna calduta peste crema .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise