Prajitura cu crema de ness

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 150 g nuci macinate
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita amoniac stins
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri Ness
  • 70-80 ml lapte clocotit sau apa
  • 2 galbenusuri
  • Glazura:
  • Facultativ
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Blatul:
Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga treptat nuca si alternativ 1 lingura faina,1 lingura apa.Se stinge amoniacul cu zeama de lamaie sau otet si se adauga la compozitie.;La final se adauga 5 galbenuse.

Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30-40 minute.

Crema:
Se freaca untul cu zaharul si se adauga cele 2 galbenuse ramase , Ness-ul si apoi picatura cu picatura laptele clocotit.Cand crema este ca o spuma fina se intinde pe blatul rece si se presara peste ea nuca zdrobita si glazura.

Glazura:
Se fierb componentele pana devin ca un sirop.Se toarna calduta peste crema .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise