Prajitura cu crema de nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2foi aluat (din comert)
  • o cana lapte
  • o cana si jumatate zahar
  • o farfurie adanca cu nuca macinata(farfuria sa fie plina pana sus cu nuca chiar sa o pui cu varf)
  • 2linguri cacao
  • 25 gr.unt
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se coc foile de aluat apoi se face crema:laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul ,cand da in clocot se pune nuca si cele 2 linguri cu cacao,se amesteca bine apoi se pune untul se mai amesteca putin si se ia de pe foc dupa care se pune esenta de rom (care de fapt ii da si un gust deosebit).Crema asa calda se pune intre cele 2 foi , se lasa la fragezit cateva ore (eu pun un fund de lemn peste foi ,crema intra mai repede in foi si se si fragezesc mai repede)Pofta buna! O sa va placa sigur!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise