Prajitura cu crema de nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 2 oua, 400 g zahar, 200 g unt, 10 lingurite cacao, 1 cana cu lapte caldut, 1 ligura praf de copt, 300 g faina;
  • Crema: 5 galbenusuri, 7 linguri zahar, 2 linguri faina, 200 g unt, 200 ml lapte, 1 lingura esenta de migdale, 100 g miez de nuci pisate, 50 g ciocolata rasa.

Mod de preparare

Blatul se obtine prin omogenizarea ingredientelor. Apoi ungeti o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina si toarna compozitia in tava. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (cca. 45').

Crema: amestecati laptele, faina, zaharul si galbenusurile pe foc mic sau, mai bine, la bain-marie, pana se ingroasa. Luati vasul de pe foc si, dupa 10', adaugati untul, miezul de nuci si esenta de migdale.
Omogenizati crema si, dupa ce s-a racit, intindeti-o unifor pe blat. Decorati cu miez de nuci,alune sau migdale fierte in zahar sau miere si cicolata rasa.
Puteti taia blatul in doua si sa puneti crema intre foi.
Deasupra se poate presara scortisoara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise