Prajitura cu crema de portocala

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 10 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • Pentru crema:
  • 550 ml lapte
  • 1 portocala mare
  • 5 linguri amidon
  • 150 gr unt de 80% grasime
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 canita cu alune

Mod de preparare

Foile:

Separam 3 oua.

Mixam galbenusurile spuma cu 3 linguri de zahar, adaugam 3 linguri de lapte, apoi 5 linguri de faina si o lingurita praf de copt.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de mai sus cu ajutorul unei palete.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.

O scoatem si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta foaie.

Crema:Dam coaja de portocala pe razatoarea mica si stoarcem sucul intr-un bol.

In sucul obtinut punem amidonul, zaharul si le amestecam bine.

Intr-un vas cu fundul mai gros turnam laptele, il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul cu amidon.

Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa.

Tragem crema de pe foc, o acoperim cu o folie si o lasam la racit.

Untul il mixam spuma cu zaharul pudra, incorporam crema fiarta rece, iar la final coaja rasa de portocala.

Asezam prima foaie in tava in care am copt foile, punem circa 3/4 din crema si o nivelam.

Venim cu al doilea blat si restul de crema.

Frisca rece o mixam spuma, iar alunele le macinam.

Punem frisca deasupra, o nivelam, apoi cu un pieptan de bucatarie formam niste valuri. Presaram alunele macinate si dam prajitura la rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise