Prajitura cu crema de unt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 90 gr nuca macinata
  • crema:
  • 3 oua intregi
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • glazura:
  • 100 gr zahar caramelizat
  • 100 gr nuca taiata marunt

Mod de preparare

Blat: albusele se bat spuma, se adauga zaharul si se continua pina cind spuma se intareste. Se adauga galbenusele pe rind, dupa care se pune faina si nuca. Se coace.

Crema: 3 oua intregi se amesteca cu 150 gr zahar si se fierb pe abur pana cind se ingroasa crema. Dupa racire se amesteca cu untul.

Glazura: 100 gr zahar se pune la caramelizat si cind este aproape gata se adauga nuca. Dupa racire se macina fie prin masina de nuca, fie cu sucitorul.

Peste blat se intinde crema, iar peste se aduaga glazura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise