Prajitura cu crema de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 ceasca ulei
  • Crema:
  • 2 plicuri Crema pentru Prajituri cu gust de vanilie de la Dr. Oetker
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • Cacao pentru pudrat

Mod de preparare

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful de copt. Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se aduaga si cele 2 cani de zahar in ploaie si zaharul vanilat. Dupa ce zaharul s-a topit se adauga si compozitia de galbenusuri.

Dupa ce s-a amestecat bine se adauga faina in ploaie si se amesteca c o paleta sau o lingura de lemn de jos in sus.

Compozitia finala se pune intr-o tava de aragaz si se coace la foc potrivit aprox. 1 ora (se face testul cu scobitoarea).

Crema se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Se intinde pe blatul racit. Deasupra cremei se pudreaza cacao.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise