Prajitura cu crema ganache si ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un praf sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • Crema ganache:
  • 250 gr ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta rom
  • bucatele de ciocolata pentru crema

Mod de preparare

Se separa ouale, albusurile cu un praf de sare se bat bine spuma si se aduauga 2 lingurite zahar din cele 4. Separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si cu aromele, se amesteca galbenusurile cu albusurile si apoi se adauga uleiul si treptat faina amestecand lejer de sus in jos. Apoi, se imparte in doua compozitia:o parte se coloreaza cu cacao. Apoi, se coc doua foi. Crema se pune intr-o cratita, ciocolata cu frisca lichida, se topeste, nu se fierbe, se lasa apoi la frigider pana se raceste, se mixeaza apoi cu mixerul si se adauga esenta de rom si ciocolata bucatele. Se pune crema pe primul blat si apoi cel de-al doilea blat, deasupra eu am pus ciocolata topita in care am adaugat un pic de frisca lichida si la sfarsit am presarat nuca macinata.

Spor la preparat!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise