Prajitura cu crema si bezea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita amoniac sau bicarbonat
  • 150 g margarina ( sau untura)
  • Coaja de lamaie
  • 2-3 linguri lapte sau smantana

Mod de preparare

Se amesteca totul, se imparte in trei si se coc 3 foi pe dosul tavii de aragaz.

Crema:

Una din ele se rupe in bucati mici si se amesteca cu: o cana de lapte rece (indulcit), pana devine o pasta, se adauga 2 linguri de cacao, 2 linguri de nuca macinata, 200 g unt (margarina), esenta de rom.

Se pune crema intre cele doua foi.

Bezea:

Patru albusuri se bat cu 4 linguri de zahar pe baia de abur.

Cu aceasta bezea se unge pe deasupra prajitura si se rade ciocolata

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise