Prajitura cu creme si bezea

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita amoniac sau bicarbonat
  • 150 g margarina ( sau untura)
  • Coaja de lamaie
  • 2-3 linguri lapte sau smantana

Mod de preparare

Se amesteca totul, se imparte in trei si se coc 3 foi pe dosul tavii de aragaz.

Crema:

Una din ele se rupe in bucati mici si se amesteca cu: o cana de lapte rece (indulcit), pana devine o pasta, se adauga 2 linguri de cacao, 2 linguri de nuca macinata, 200 g unt (margarina), esenta de rom.

Se pune crema intre cele doua foi.

Bezea:

Patru albusuri se bat cu 4 linguri de zahar pe baia de abur.

Cu aceasta bezea se unge pe deasupra prajitura si se rade ciocolata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise