Prajitura cu doua umpluturi(mere si branza)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • INGREDIENTE: 500 gr faina, 100 gr zahar, 200 gr untura (sau 1 pachet de margarina),3 galbenusuri,3 linguri bune de smantana,1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
  • UMPLUTURA: 1kg. mere,1 lingura margarina ,1 lingurita scortisoara,2 plicuri zahar vanilat,4 linguri zahar.
  • 0.500 kg branza de vaca,200 gr zahar,1 lamaie(coaja si zeama de la lamaie),3 plicuri zahar vanilat, 1 pachet stafide,2 oua,5 linguri gris.

Mod de preparare

MOD DE PREPARARE:

Faina se amesteca cu untura(margarina) apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins.Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.Intr-o tava dreptunghiulara mare unsa cu putin ulei si tapetata cu faina se pune prima foaie apoi umpluturile(jumi juma ) apoi a doua foaie.Daca mai ramane coca faci grilaj deasupra si apoi se intinde un ou batut bine deasupra sau miere(dupa preferinta).

Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu patina margarina(1 lingura ) si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat si zaharul.

Intr-un castron mixam branza cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam ouale si lamaia(coaja si zeama) si la urma stafidele si grisul.

Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute .Cand e gata coapta o lasi la racit si o pudrezi cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise