Prajitura cu dulceata si crema nes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • C o m p o z i t i a 1 : 8 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g nuci macinate
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri faina sau pesmet; C o m p o z i t i a 2: dulceata acrisoara de strugurei
  • visine etc; C r e m a: 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri cafea naturala sau nes
  • 100 g nuci(alune) prajite

Mod de preparare

Se face un blat din prima compozitie - se bat bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rind galbenusurile, nuca, faina, praful de copt. Se unge si se tapeteaza o tava, apoi se da la cuptor. Peste blat, dupa ce s-a racit, se pune o dulceata acrisoara de strugurei, visine. Se freaca untul cu zaharul pudra, pina devine spumos, se adauga cafeaua, nucile sau alunele prajite si taiate bucatele. Aceasta crema se pune peste blat, dupa ce a fost intinsa dulceata. Deasupra cremei se rade ciocolata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise