Prajitura cu faina de malai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 oua
  • -1 cana de faina malai
  • -1 cana de faina alba
  • -1 cana de zaharpraf
  • -1 praf de copt
  • - un virf de sare
  • -1 sana
  • -1 unt
  • -5 linguri smantana
  • - esenta portocale si zahar praf pt.decor(se poate si glazura de ciocolata)

Mod de preparare

Se amesteca untul cu 6 linguri zahar praf pana devine spumos,

Se amesste ouale cu sarea si zaharul pana devine si ele spuma dupa care se adauga untul se amesteca in continuare cam 5 min,dupa care se adauga restul ingredientelor...smantana,sana,esenta de portocale,se amesteca bine,dupa care adaugam putin cate putin faina de malai si faina alba +praful de copt.

Ungeti tava cu putin unt.si puenti compozitia , o lasa-ti la cuptor cam 1h la 180 grade pana devine aurie.

O scoateti si lasa-ti sa se raceasca putin si adaugati zahar pudra.

Pofta mare..

merge cu un pahar de lapte....

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise