Prajitura cu fanta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10linguri cu varf zahar
  • 10 linguri faina
  • 1praf de copt
  • 10 linguri ulei
  • 1plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1sticla fanta 2 litri (din care se ia 0,5l pentru insiroparea blatului)
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 1cana zahar
  • 3 esente mici de vanilie
  • 600gr smantana din care se face frisca (Amestecati smantana cu mixerul 10 min,adugati 3-4lingurite de zahar pudra si cateva picaturi de zema de lamaie sa se intareasca)

Mod de preparare

Blat: Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul cate putin,galbenusurile si zaharul vanilat.Faina se toarna in ploaie mestecand cu o lingura de lemn...,paful de copt si uleiul.Se coace in tava de la aragaz.

Preparare: Se pune la foc 1l jumate de fanta cu zaharul. Dupa ce fierbe se adauga budinca preparata conform regulamentului de pe plic, numai ca in loc de lapte veti folosi fanta, amestecand continu pana la ingrosare.La sfarsit se adauga esentele de vanile.

Se da la rece o jumatate de ora dupa care se intinde uniform pe blatul gata insiropat (nu o turnati pe toata odata, ca este posibil sa va curga, dar nici nu o lasati sa se raceasca de tot, ca nu o mai puteti intinde). La sfarsit adaugati frisca si daca doriti ciocolata rasa pe deasupra. Va urez pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise