Prajitura cu fanta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:6oua, 6 linguri zahar, 100 ml ulei, 6 linguri faina, un praf de copt, cacao
  • Crema:500g branza dulce mai cremoasa, 200g zahar pudra, 200g unt, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, un plic de gelatina
  • Glazura:2 budinci de vanilie, 700ml suc de fanta de portocale, zahar dupa gust, tinand cont ca si sucul este dulce

Mod de preparare

galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza.

albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu crema de galbenusuri , se adauga faina, praful de copt si cacauoa.

se coace un blat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la racit.

gelatina se pune in 100ml lapte sau apa la hidratat 10 minute apoi o punem la topit.

branza se freaca cu zaharul, se adauga untul si esentele.

in gelatina rocorita se pun 2 linguri de crema, se amesteca bine apoi o turnam usor in crema de branza amestecand incontinuu.

Crema o intindem pe blatul rece.

se dizolva budinca in suc rece si se fierbe pana se ingroasa.

o lasam sa se rocoreasca putin si o intindem usor pe prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise