Prajitura cu fidea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. fidea
  • 150 gr. unt
  • 250 gr. zahar
  • 150 gr. nuci
  • vanilie
  • ½ kg zahar pudra

Mod de preparare

Fideaua se rumeneste 10 minute in 100 gr. unt, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra restul de unt. Se da la cuptor unde se coace bine. Se scoate, se toarna un sirop fierbinte preparat din zahar, vanilie si doua pahare de apa si se da din nou la cuptor pina absoarbe siropul. Se adauga pe jumatate din suprafata nucile macinate si amestecate cu zahar pudra. Se taie prajitura in doua, se acopera nucile cu jumatatea a doua. Se taie din nou prajitura in patrate si se asaza pe o farfurie

Se serveste rece

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise