Prajitura cu foi Cristi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Foi 1 :6 albusuri,6 linguri zahar,6 linguri nuca prajita si macinata,2 linguri cu varf de faina.
  • Foi 2 :5 oua,5 linguri zahar,5 linguri faina
  • Crema:6 galbenusuri,1 ou intreg,12 linguri zahar,1 pachet margarina,3 linguri de ness

Mod de preparare

Foi 1: se bat albusurile spuma,se pune zaharul,apoi in ploaie nuca si faina,se coc doua foi pe dosul tavii unsa si tapetata.

Foi 2: se bat albusurile,se adauga galbenusurile,zaharul,in ploaie faina,se coc 3 foi pe dosul tavii

Crema: se freaca bine galbenusurile cu oul intreg si zaharul,se fierb pe aburi pana se ingroasa,cand este rece se adauga margarina si nesul frecat in prealabil.

Se umplu foile incepand cu foia 2 si terminand tot cu o foaie 2.

Se orneaza dupa plac cu glazura sau ciocolata

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise