Prajitura cu foi cu miere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foile: 2 oua, 2 linguri cacao, 200 gr zahar, 50 gr margarina, 2 linguri miere, 500 gr faina, 1 lingurita bicarbonat
  • Crema: 200.gr zahar pudra, 200 gr unt, 3 pachete zahar vanilat.
  • Glazura: 100gr zahat tos, 100 gr margarina, 2 lg cacao, 12 lg lapte

Mod de preparare

Foile: Se dizolva toate pe foc si se pune jumatate din faina. Cealalta jumatate de faina se pune pe planseta cu bicarbonatul si se adauga cele de sus. Se framanta bine si se coc 3 foi pe dosul tavii.

Crema:  Se freaca bine toate, 0,5 l lapte care se fierbe, se adauga 4 linguri faina pana se ingroasa. Se raceste si se adauga zaharul cu untul frecat.

Glazura: Se dau in clocot toate ingrendientele pana se ingroasa apoi se raceste putin glazura si se pune peste prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise