Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 linguri ulei
  • 2 linguri bulion diluat cu 10 linguri de apa
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri amidon de porumb
  • 8 linguri zahar brun
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 50g ciocolata neagra
  • coaja si zeama de la 1 portocala
  • 200 g unt/margarina
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu bocarbonatul stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat care sa nu se mai lipeasca de maini si usor de intins. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem in foi de marime 28 (vericala) si 33 orizontala; ne ajutam de hartie de copt pentru ca foile sa nu se rupa. Coacem foile la cuptor cca. 8-10 minute fiecare sau in functie de cuptorul fiecaruia.

Pentru crema: Punem intr-un ibric amidonul de porumb, zaharul si lapte putin cate putin pentru a nu forma cocoloase. Punem ibricul pe aragaz si amestecam cu un tel mereu pana ce crema se ingroasa, adaugam zeama se lamaie si amestecam pana omogenizam bine totul. Dam crema deoparte si o impartim in 2 parti egale. Intr-o parte punem ciocolata neagra si 100g unt, iar in cealalta parte punem coaja si zeama de la o porocala si 100g unt. Amestecam bine cremele pana la omogenizare.

Pentru ansamblare: Pe un carton asezam folie de plastic si punem prima foaie, apoi crema de ciocolata, a doua foaie, crema de portocala si la sfarsit ultima foaie; invelim prajitura in folie de plastic, iar deasupra asezam inca o bucata de carton si bagam prajitura la frigider pana a doua zi, este de preferat sa punem cateva greutati deasupra pentru a se inmuia bine foile.

Cand o servim presaram deasupra zahar pudra!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise