PRAJITURA CU FOI DE NAPOLITANA

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:6albusuri
  • 6linguri zahar
  • 1cana rahat taiat
  • 1cana nuca taiata
  • 4 linguri faina . CREMA:6 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 1 pachet margarina.

Mod de preparare

Prepararea blatului:cele 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, apoi se adauga rahatul taiat cubulete, nuca taiata marunt si cele 4 linguri de faina. Se baga la cuptor la foc potrivit. Pentru crema , cele 6 galbenusuri, se amesteca cu 150g de zahar, si se pun pe aragaz mestecand continuu pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit se pune pachetul de margarina si se amesteca pana devine omogena. Apoi se aseaza o foaie de napolitana , peste care se pune jumate din crema dupa care blatul , apoi cealalta jumate din crema si deasupra alta foaie de napolitana. Se poate face si o glazura deasupra la alegere

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise