Prajitura cu foi de napolitana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 albuşuri
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • rahat taiat cubulete
  • Crema:
  • 220 gr zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 200 g unt

Mod de preparare

Blatul:

Albuşurile se bat spumă, se pune zahărul şi se bat până se întăreşte spuma. Se adaugă făina şi se învârte uşor cu lingura sau cu telul. Înăuntru se pune rahat, nucă, stafide… Se amestecă blatul bine. Se pune la cuptor intr-o tava tapetată cu ulei sau cu hartie de copt, la foc potrivit.

Crema:

8 gălbenuşe se freacă pea bur cu 220 gr zahăr si cu 2 plicuri de zahăr vanilat până se topeşte zahărul. Apoi se lasă să se răcească. Un pachet de unt (aprox. 200 gr) se freacă spumă separate şi apoi se amestecă cu compoziţia de mai sus (crema).

După ce blatul este gata, ai nevoie de 2 foi de napolitană. Pe o foaie de napolitană se întinde jumătate din cremă, se pune blatul, deasupra se pune cealaltă jumătate de cremă, iar peste foaia de napolitană.

Se pune la frigider acoperită cu celofan sau aluminiu.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise