Prajitura cu foi de napolitane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un dulce, rapid si gustos, care nu necesita coacere si nu contine oua.
  • 1 pachet foi de napolitane
  • 350g biscuit simpli(maruntiti cu robotul)
  • 250g unt moale
  • 100g visinata
  • 30g esenta de rom(sau 1 fiola esenta)
  • 200ml lapte
  • 200g nuci macinate
  • 300g zahar
  • 100g cacao
  • 1 plic glazura de ciocolata

Mod de preparare

Amestecam zaharul cu cacaua si laptele, pe care le punem intr-o craticioara la fiert pana zaharul se topeste in totalitate. Luam de pe foc, adaugam visinata, esenta de rom si untul.

Separat intr-un bol, amestecam biscuitii cu nuca, adaugam peste, siropul fierbinte si omogenizam totul foarte bine.

Ungem foile de napolitane cu aceasta crema, iar deasupra acoperim cu glazura de ciocolata(conform instructiunilor de pe plic).

Se taie si se serveste, dupa ce s-a racit .

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise