Prajitura cu "foi de zahar ars"

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc, doamna!
  • 5 oua,
  • 5 linguri de faina,
  • 5 linguri de zahar,
  • 3 linguri de nuca macinata.
  • CREMA:
  • 1/2 l lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 lg. faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime.
  • TOPING ZAHAR:
  • 10 lg. zahar,
  • GLAZURA:
  • 4lg. cacao,
  • 4 lg. apa fierbinte,
  • 4 lg. ulei,
  • zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Mod de preparare

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii.

pentru crema se amesteca cele 4 lg. de faina cu putin lapte si cu cele 4 galbenusuri. Restul de lapte se pune pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga compozitia de galbenusuri cu faina (cel mai bine se ia din lapte si se adauga peste compozotie pentru a se aduce aceasta la temperatura laptelui) si se amesteca bine. Se lasa la racit cu o folie protectoare deasupra pentru a nu prinde pojghita. Cand este calduta se adauga margarina sau untul si se amesteca pana se topeste. Inainte de a termina crema se caramelizeaza cele 10 lg. de zahar si se intinde uniform si repede peste doau dintre foile coapte.

ASAMBLARE: 1 foaie cu zahar caramelizat + crema + 1 foaie cu zahar caramelizat + foaie

Deasupra se toarna glazura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise