Prajitura cu "foi de zahar ars"

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reteta am luat-o de pe blogul doamnei Lisa. Va multumesc, doamna!
  • 5 oua,
  • 5 linguri de faina,
  • 5 linguri de zahar,
  • 3 linguri de nuca macinata.
  • CREMA:
  • 1/2 l lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 lg. faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 pachet RAMA sau unt de 82% grasime.
  • TOPING ZAHAR:
  • 10 lg. zahar,
  • GLAZURA:
  • 4lg. cacao,
  • 4 lg. apa fierbinte,
  • 4 lg. ulei,
  • zahar pudra dupa gust sau ciocolata cu lapte topita la bain marie

Mod de preparare

Din cele 5 oua se fac coc 3 foi de pandispan pe fundul tavii.

pentru crema se amesteca cele 4 lg. de faina cu putin lapte si cu cele 4 galbenusuri. Restul de lapte se pune pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga compozitia de galbenusuri cu faina (cel mai bine se ia din lapte si se adauga peste compozotie pentru a se aduce aceasta la temperatura laptelui) si se amesteca bine. Se lasa la racit cu o folie protectoare deasupra pentru a nu prinde pojghita. Cand este calduta se adauga margarina sau untul si se amesteca pana se topeste. Inainte de a termina crema se caramelizeaza cele 10 lg. de zahar si se intinde uniform si repede peste doau dintre foile coapte.

ASAMBLARE: 1 foaie cu zahar caramelizat + crema + 1 foaie cu zahar caramelizat + foaie

Deasupra se toarna glazura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise