PRAJITURA CU FOI FRAGEDE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi: 1 ou, 6 linguri lapte, 6 linguri zahar, faina cat cuprinde, 2 linguri miere, 1 lingura grasime, 1 lingura cu varf de amoniac stins cu otet.
  • Pentru crema: 500 ml lapte, 12 linguri zahar, 4-5 linguri gris, 1/2 pachet de unt, coaja si zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Foile: Se amesteca toate ingredientele si se freaca pe un vas cu apa fierbinte pana se dizolva, dupa care se pune faina cat cuprinde. Se framanta pana devine un aluat mai vascos, se imparte in patru parti egale din care de intind patru foi, ce se coc pe fundul tavii tapetate cu faina, la foc potrivit timp de 10 minute.

Crema: Laptele se fierbe cu 2 linguri de zahar si 4-5 linguri gris, pana devine de consistenta unei smantani groase. Se da la rece. Separat se freaca spuma 1/2 pachet de unt cu 10 linguri de zahar, apoi se adauga treptat cate o lingura de gris cu lapte. La final se adauga coaja si zeama de la o lamaie.

Se ung foile si se da la rece intre doua funduri pana a doua zi, dupa care se taie si se pudreaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise