Prajitura cu frisca si biscuiti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 5 oua
  • - 130 gr zahar
  • - 130 g faina
  • - O lingurita praf de copt
  • - Un praf de sare
  • - 3 plicuri Zahar vanilat
  • - 2 plicuri frisca
  • - 2 plicuri intaritor de frisca
  • - 350-400 gr biscuiti glazurati(depinde de marimea tavii)
  • - Gem

Mod de preparare

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o spuma si albusurile se bat cu un praf de sare si un plic de zahar vanilat pana ce se obtine o spuma tare.Se cerne faina cu praful de copt si se pune in albusurile batute.Se amesteca usor si apoi se introduc galbenusurile.Aluatul astfel obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la foc mediu pentru 15 minute.

Se prepara frisca conform instructiunilor de pe plic.Se amesteca apoi cu cele doua plicuri de intaritor de frisca si cu celelalte doua de zahar vanilat.Se pastreaza la frigider pana va fi folosita.

Dupa ce s-a racit complet,aluatul se unge cu gem.Se asterne frisca peste acesta si pe deasupra se aseaza(cu grija!)biscuitii glazurati(cu partea glazurata in sus).Prajitura se taie numai dupa ce s-a intarit.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise