Prajitura cu fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua (de marime medie)sau 8 mai mici;
  • 250g zahar;
  • 250g faina;
  • amoniac o jumatate de ligurita;
  • o esenta de vanilie sau 2 plicuri zavar vanilinat;
  • Pentru crema:
  • 500g fructe congelate(eu prefer zmeura, dar pot fi si fructe de padure, visine)
  • 1 iaurt mare(400-500g) de fructe
  • 500 ml frisca,
  • Pentru ornat:
  • 200ml frisca

Mod de preparare

Pentru blat:

Separi galbenusurile de albusuri, apoi bati albusurile spuma dupa care adaugi zaharul si vanilia.Continui sa bati pana se topeste tot zaharul. Cand s-a topit adaugi galbenusurile pe rand unul cate unul pana se incorporeaza.Faina o amesteci cu amoniacul si o pui peste albusuri mestecand cu o lingura de jos in sus.Torni compozitia intro tava unsa cu ulei sau in care ai asezat o foaie de copt.Se lasa 40 minute la cuptor.

Pentru crema:

Crema e foarte simpla:frisca batuta bine se amesteca cu iaurtul(optional cu vanilie sau alte arome) dupa care se incorporeaza fructele.

Pentru ornat:

Cand blatul este rece se taie in 2 pe orizontala.Jumatate din crema se pune intre cele doua bucati de blat iar restul deasupra prajiturii.Se orneaza cu frisca si fructe.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise