PRAJITURA CU FRUCTE.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Toate ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei (mai ales ouale).
  • 8 oua
  • 4 cesti cu zahar
  • 4 cesti cu faina
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • fructe de sezon(caise,cirese,visine,prune,etc)

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat intr-un castron mai mare albusurile spuma.Zaharul se pune intr-o cratita cu cele 10 linguri de apa si se topestc la foc mediu, sa nu se caramelizeze, pana la topirea acestuia.Cand s-a topit zaharul se toarna fierbinte ca la maioneza peste albusuri mixandu-se continuu pana la terminarea siropului.Ar trebui sa isi dubleze volumul.

Se pun pe rand galbenusurile, uleiu,esenta,sarea,coaja de lamaie mixandu-se. Apoi amestecand cu telul de jos in sus se pun pe rand cestile cu faina(se vor masura cu aceiasi ceasca si zaharul si faina) pana la incorporare.

Se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (mai inalta) deoarece compozitia va creste .Se pun apoi fructele dupa preferinta.Se introduce la cuptor la foc mic sa nu se arda,pana prinde o crusta aurie deasupra.Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.

Din aceiasi compozitie dar fara fructe se poate face un delicios chec daca punem compozitia in 2 tavi de cozonac.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise