Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat intr-un castron mai mare albusurile spuma.Zaharul se pune intr-o cratita cu cele 10 linguri de apa si se topestc la foc mediu, sa nu se caramelizeze, pana la topirea acestuia.Cand s-a topit zaharul se toarna fierbinte ca la maioneza peste albusuri mixandu-se continuu pana la terminarea siropului.Ar trebui sa isi dubleze volumul.
Se pun pe rand galbenusurile, uleiu,esenta,sarea,coaja de lamaie mixandu-se. Apoi amestecand cu telul de jos in sus se pun pe rand cestile cu faina(se vor masura cu aceiasi ceasca si zaharul si faina) pana la incorporare.
Se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (mai inalta) deoarece compozitia va creste .Se pun apoi fructele dupa preferinta.Se introduce la cuptor la foc mic sa nu se arda,pana prinde o crusta aurie deasupra.Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.
Din aceiasi compozitie dar fara fructe se poate face un delicios chec daca punem compozitia in 2 tavi de cozonac.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise