Prajitura cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 1 cana ulei sau un pachet margarina
  • 1 cana lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie sau portocala
  • 2 linguri cacao
  • struguri albi
  • faina

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga treptat laptele, uleiul, faina, aromele, bicarbonatul si la sfarsit albusurile batute spuma. Faina se pune in cantitate de circa 500 g, atat cat sa se obtina o coca de consistenta unei smantani groase. Intr-o tava unsa si tapetata cu faina se toarna compozitia. Deasupra se pun boabe de struguri trecute prin faina. Se coace la foc iute 15 minute, dupa care se reduce intensitatea focului. Se pudreaza rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise