prajitura cu fructe

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • este o reteta luata din franta si e absolut delicioasa , usor de facut si rapid de papat.
  • 3 oua, 60 gr faina, 90 gr zahar( eu pun putin mai mult , imi place putin mai dulce), 45 gr unt topit, putina sare, 250 gr smantana grasa, 800 gr fructe de sezon( eu prefer caise, prune, piersici, visine, iese prajitura dulce acrisoara, racoritoare).

Mod de preparare

ingredientele de mai sus se omogenizeaza f bine , afara de fructe.

intr.o tava de tarta , tapetata cu unt si putina faina se pune compozitia omogenizata.

frcutele se spala , se curata de samburi si se taie jumatati. se pun deasupra compozitiei de mai sus.

se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu.

textura blatului dupa coacere nu este ca cea de pandispan ci are o textura de crema densa. este coapta cand trece testul scobitorii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise