prajitura cu fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 8 linguri de lapte
  • 8 linguri ulei
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 pachetel praf de copt vanilie
  • esenta de migdale sau rom
  • 700-800 gr fructe (se pot pune si mai putine)
  • mere rase/visine/cirese/caise sau piersici taiate in bucatele etc.

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, laptele, uleiul, praful de copt, faina, mirodenii si la sfarsit fructele. Se pune totul in tava unsa si tapetata cu faina, se coace cca. 30 de minute. Se pudreaza la sfarsit.

Pont: eu prefer sa pun unt topit in loc de ulei, care trebuie sa nu fie fierbinte, prajitura este mult mai gustoasa. O recomand in special copiilor, este pufoasa, nu se usuca si este usor de mancat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise