PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6oua
  • o cana zahar
  • 100 ml ulei
  • 1pliculet praf de copt
  • 2 linguri apa fiarta
  • 200 g faina
  • coaja de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri de oua
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 200 g zahar
  • 1 pachet unt
  • zeama de la 1 lamaie
  • Ornat:
  • fructe diverse stoarse de zeama
  • frisca

Mod de preparare

Se prepara blatul din ouale intregi frecate cu zaharul si se adauga apa fiarta ,apoi faina amestecata cu praful de copt si uleiul,coaja de lamaie

Se pune in tava ( de diverse forme)si se da la cuptor 40 min

Intre timp se pregateste crema:se ameasteca galbenusurile cu zaharul,apoi amidonul,si se toarna putin cate putin laptele pana se incorporeaza tot si se da la foc domol pana da in clocot(10 min)

Se lasa sa se raceasca si se amesteca rece cu untul si zeama de lamaie(cate putina crema+lamaie)

Cand s-a racit blatul se toarna crema deasupra,apoi frisca si fructele

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise