Prajitura cu fructe de sezon

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 6 linguri faina + 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja de la o lamaie
  • 50 g biscuiti zdrobiti
  • fructe dupa preferinta si sezon
  • 150g zahar

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile foarte bine cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie pana se obtine o spuma consistenta. Se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna in tava si se da la cuptorul incins in prealabil.

Albusurile se bat spuma cu 150g zahar pana se fac ca o bezea.

Cand e aproape copt, blatul se scoate de la cuptor, se presara biscuitii zdrobiti, se aseaza fructele, albusul spuma si se mai da la cuptor pana se coloreaza albusul.

Prajitura e delicioasa cu capsuni, caise sau piersici, dar se poate face si cu fructe din compot.

Recomandare: daca aveti o tava mai mare pregatiti compozitia pentru o portie si jumatate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise