Prajitura cu fructe de sezon

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 6 linguri faina + 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja de la o lamaie
  • 50 g biscuiti zdrobiti
  • fructe dupa preferinta si sezon
  • 150g zahar

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile foarte bine cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie pana se obtine o spuma consistenta. Se adauga laptele, uleiul, faina si praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna in tava si se da la cuptorul incins in prealabil.

Albusurile se bat spuma cu 150g zahar pana se fac ca o bezea.

Cand e aproape copt, blatul se scoate de la cuptor, se presara biscuitii zdrobiti, se aseaza fructele, albusul spuma si se mai da la cuptor pana se coloreaza albusul.

Prajitura e delicioasa cu capsuni, caise sau piersici, dar se poate face si cu fructe din compot.

Recomandare: daca aveti o tava mai mare pregatiti compozitia pentru o portie si jumatate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise