Prăjitură cu fructe și ciocolată

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -5 ouă
  • -300 g zahăr tos
  • -150 g făină
  • -500 ml frișcă
  • -400 g ciocolată neagră
  • -o lingură cu esență de rom
  • -coaja rasă de la o lămâie
  • -o conservă de ananas
  • -1/4 linguriță cu sare
  • -50 g unt
  • -200 g afine
  • -1 ananas crud

Mod de preparare

Ciocolata impreuna cu frisca se pun la fiert la bain-marie si cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se lasa la racit.

Intr-un bol se pun ouale impreuna cu 125 g zahar tos, sarea si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina, se mixeaza 2 minute, apoi se imparte astfel incat sa iasa 6-7 foi.

Se toarna aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se introduce in cuptorul incins si se coace 10-12 minute.

Se asaza pe un tocator si se procedeaza la fel cu restul aluatului. Crema se scoate de la rece, se adauga esenta de rom si coaja de lamaie, ananasul din conserva tocat marunt si se amesteca.

Se ung foile cu crema, se suprapun si se introduc la rece o ora. Zaharul ramas se topeste si cand are culoarea caramelului se adauga untul. Se fierbe 2 minute si se toarna peste prajitura. Se taie bucati imediat si se mai lasa la rece 30 de minute.

Se serveste rece, cu felii de ananas proaspat si afine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise