PRAJITURA CU FRUCTE USCATE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g coaja de portocala confiata
  • 230 g caise confiate
  • 230 g ananas confiat
  • 230 g stafide
  • 125 g cirese uscate
  • 125 g nuci tocate
  • 125 g faina
  • Blat.
  • 230 g unt moale
  • 230 g zahar
  • 4 oua
  • Coaja de portocale si lamaie
  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Un paharel de coniac
  • Glazura:
  • 50 g unt
  • 230 g zahar pudra
  • 4 linguri de coniac

Mod de preparare

Coaja de portocale se taie in cubulete de 1 cm si se dau in fiert 1 min, apoi se scot din apa si se pun intr-un sirop de apa si zahar din cantitati egale si se fierb 10-15 min, se scot si se usuca.

Fructele se amesteca cu 100 g faina pentru a nu se lipi.

Untul se freaca cu zaharul, se adauga ouale pe rand, coaja de portocale si lamaie. Apoi se adauga faina si praful de copt, alternativ cu coniacul. La final se adauga fructele confiate.

Tava trebuie tapetata cu faina si cu 2 foi de copt, iar pe dinafara se tapeteaza tava cu folie de aluminiu.

Aluatul se pune in tava si se da la cuptor la foc foarte mic ~1 ora si ceva.

Cand este gata se glazureaza .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise