PRAJITURA CU FULGI DE PORUMB

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 grame fulgi de porumb;
  • 10 linguri de zahar;
  • 4 lingurite de miere de albine;
  • 3 lingurite de cacao;
  • 200 grame unt;
  • 150 grame nuci,fistic,migdale,alune de padure faramitate;
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Se pregateste o cratita,se pune pe foc,dupa ce se incinge se adauga untul,se reduce focul,iar cand acesta este topit se adauga zaharul,mierea de albine,cacao,se amesteca bine ingredientele pana la topire si omogenizare;

Dupa ce da in clocot se lasa 1 minut,dupa care se ia de pe foc,iar cand este aproape rece se adauga esenta de rom;

Se adauga imediat fulgii de porumb si cantitatea de nuci,fistic,migdale,alune(fiecare in functie de preferinte),se amesteca usor cu o lingura de lemn,pana la inglobarea tuturor ingredientelor;

Se pregateste o tava de cozonac sau chec,se pune in tava o folie de plastic,in asa fel incat aceasta sa depaseasca marginile,se toarna usor compozitia,se aplatizeaza si se da la rece 4 ore;

Se scoate din frigider,se rastoarna usor pe un platou,se scoate folia si se taie usor felii ca pe chec(este recomandat a se folosi un cutit cu zimti, de taiat painea,pentru a nu se sfaramita preparatul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise