Se pregateste o cratita,se pune pe foc,dupa ce se incinge se adauga untul,se reduce focul,iar cand acesta este topit se adauga zaharul,mierea de albine,cacao,se amesteca bine ingredientele pana la topire si omogenizare;
Dupa ce da in clocot se lasa 1 minut,dupa care se ia de pe foc,iar cand este aproape rece se adauga esenta de rom;
Se adauga imediat fulgii de porumb si cantitatea de nuci,fistic,migdale,alune(fiecare in functie de preferinte),se amesteca usor cu o lingura de lemn,pana la inglobarea tuturor ingredientelor;
Se pregateste o tava de cozonac sau chec,se pune in tava o folie de plastic,in asa fel incat aceasta sa depaseasca marginile,se toarna usor compozitia,se aplatizeaza si se da la rece 4 ore;
Se scoate din frigider,se rastoarna usor pe un platou,se scoate folia si se taie usor felii ca pe chec(este recomandat a se folosi un cutit cu zimti, de taiat painea,pentru a nu se sfaramita preparatul.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise