Prajitura cu furnici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 12 albuse, 200 gr. Cocos fulgi, 125 gr mac macinat, 4 lg faina, 300 gr. Zahar, 1coaja de lamie, ½ praf de copt
  • Crema: 6 glbenuse, 1 ou intreg, 2 plicuri de zh. vanilat, 2 linguri de faina, 300 ml de lapte, 150 gr. unt, 4lg de zahar

Mod de preparare

Din ingredientele pentru blat se prepara un blat clasic.

Ingredientele pentru crema (mai putin untul) se amesteca pe baie de abur pana cand se ingroasa. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc se lasa la racit si cand este rece se amesteca cu 150 gr. de unt frecat.

Se unge blatul racit cu aceasta crema. Se presara cu nuca de cocos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise