Prajitura cu gem acrisor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2margarine
  • 6 pahare de faina
  • 2 pahare de zahar
  • 4 oua
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1praf de zahar vanilat
  • 2prafuri de copt
  • gem de fructe
  • 2linguri de cacao
  • nuci macinate sau bucatele mici

Mod de preparare

Intr-un vas frecam margarinele care sint mai moi cu zahar si treptat adaugam galbenusele,lamaia vanilie si praf de copt si la urma faina

Se face un aluat si se acopera cu naylon si se da la frigider pentru 2 ore.Se ungee tava de cuptor cu putina margarina si se tapeteaza cu 1/2 din aluatul pregatit.

Deasupra se unge cu gem si se pun albusele care au fost batute cu 1/2 pahar de zahar si amestecate cu 2 lg de cacao si bucatele de nuci.

Restul de aluat se da pe razatoare deasupra prajiturei.

Se da la cuptor la 180 de grade(cuptorul incalzit dinainte).Se coace 30 -40 de minute cind prajitura este rumenita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise