Prajitura cu gem de gutui

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 400 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 ou + 2 galbenusuri(oua medii)
  • 150 gr unt topit
  • un praf de sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 300 gr gem de gutui
  • 150 gr nuci tocate grosier
  • Glazura:
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 4 linguri rase cu cacao
  • 4 linguri cu zahar

Mod de preparare

1.Intr-un bol puneti faina cernuta,apoi adaugati restul ingredientelor si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.

2.Impartiti aluatul in trei parti,apoi cu ajutorul sucitorului intindeti foile.

3.Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt(eu am ramas fara hartie de copt,dar am uns foarte bine tava si nu s-a lipit) puneti prima foaie(Intindeti mai mare prima foaie pentru a putea “imbraca” si peretii tavii cu aluat,astfel gemul nu va curge) peste care intindeti gem si presarati nuci.Puneti a doua foaie,apoi terminati cu a treia foaie.Lasati prajitura timp de 30 de minute intr-un loc cald,ferit de curenti.

4.Intepati prajitura cu o furculita din loc in loc si o coaceti la cuptorul preincalzit la 180 de grade,timp de 25 de minute.

Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati la racit in tava.Intre timp pregatiti glazura.

Glazura

Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaua.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Puneti glazura cand este calduta.

Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit foarte bine!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise