Prajitura cu gem, nuca si bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 2 oua, 200 g zahar tos, 200 g unt, 200 g faina, sare.
  • Umplutura: 1 borcan gem, 200 g nuci macinate, esenta de rom.
  • Bezea: 4 albusuri, 250 g zahar pudra, 1 praf sare, vanilie.

Mod de preparare

Coca: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, untul, apoi treptat faina. La sfarsit se pun albusurile batute spuma amestecandu-se usor. Se toarna in tava tapetata cu unt si faina, apoi se lasa la cuptor aproximativ 10-15 minute, cat sa se coaca pe jumatate.

Umplutura: Se amesteca gemul cu nucile si esenta de rom.

Bezea: Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si vanilia.

Dupa ce s-a copt pe jumatate, se scoate blatul din cuptor, se intinde umplutura, dupa care se intinde si bezeaua. Se da din nou la cuptor si se lasa pana se coace.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise