Prajitura cu gem si cacao

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru blat :
  • -125 gr zahar;
  • -200 gr faina;
  • -1 ou;
  • -1/2 lingurita scortisoara;
  • -1/4 lingurita cuisoare;
  • -1/2 lingurita bicarbonat;
  • -1/2 lingurita praf de copt;
  • -1 lingura cu varf cacao;
  • -3 linguri gem;
  • -250 ml lapte;
  • -75 ml ulei;
  • -un varf de sare
  • Pentru glazura :
  • -5-6 linguri zahar pudra;
  • -1 lingura cacao;
  • -3 linguri lapte;
  • -50-75 gr unt
  • sub glazura, avem nevoie de cca 3 linguri gem

Mod de preparare

Blatul:

Amestecam toate ingredientele uscate ,faina, zahar, cacao, scortisoara, cuisoare, praf de copt, adaugam oul, uleiul, gemul, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se tapeteaza o tava (28/20), se pune compozitia si se da la cuptor ptr. cca 35 minute,la o temperatura de 160-165 grade. Stiti, se probeaza cu o scobitoare,daca sa copt scoatem tava si lasam sa se raceasca. Inainte de a se raci bine, bine, ungem blatul cu cele 3 linguri de gem. Daca gemul este prea tare, il incalzim putin la foc. Peste gem se pune glazura.

Glazura:

Zaharul, cacaua si laptele se fierb, cand zaharul sa topit se adauga untul,se amesteca si se ia de pe foc amestecandu-se in continuare pana se omogenizeaza. Se da la rece ptr. o ora si apoi portionam.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise