Prajitura cu gem si cocos

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • o tava dreptunghiulara sau patrata
  • 3/4 pahar faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 pahar zahar brun
  • 1/4 pahar ulei
  • 6 galbenusuri
  • 1 lingura de coniac
  • putina sare
  • Pentru uns:
  • 2-3 linguri dulceata de capsune
  • 1 lingura de coniak
  • 50 gr de ciocolata rasa
  • Pentru topping:
  • 6 albusuri
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3/4 pahar de zahar brun
  • 1 pahar si 1/2pahar de cocus fulgi
  • 50 gr ciocolata rasa
  • 1/4 pahar de nuca sau migdale tocate marunt

Mod de preparare

Ingredientele ptr blat se pun in oala mixerului si se amesteca bine, facand un aluat moale.Aluatul obtinut se toarna pe o tava unsa cu putin ulei si se niveleaza complet.

Dulceata si lingura de coniac se amesteca bine si se intinde bine peste aluat si se adauga ciocolata rasa deasupra.

Pana se face toppingul se pune aluatul uns la frigider.

Topinggul-se bat albusurile bine cu zaharul pana se formeaza o spuma tare, dupa care se adauga treptat cocosul, ciocolata si nucile.

Peste aluatul uns se toarna spuma amestecata si se niveleaza usor.

Se coace la 180 de grade 55-65 de minute pana spuma este aurita bine si pare bine coapta.

Se lasa la racit si se taie patratele potrivite-se mentine la rece este mai gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise