Prajitura cu gem si nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet margarina Rama Maestro
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 500 g faina
  • un plic praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 400-500 g miez de nuca macinat
  • un borcan gem mai acrisor

Mod de preparare

Margarina Rama Maestro se amesteca foarte bine cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile, faina si praful de copt amestecandu-se pana se obtine un aluat consistent.
Din aluatul rezultat se pune deoparte in frigider cca 250 g.
Tava se unge cu margarina Rama si se tapeteaza cu putina faina si se intinde coca ramasa.
Se intinde gemul si se presara nuca. Deasupra se toarna albusurile batute spuma ca o bezea, apoi se rade coca tinuta la rece. Se da la cuptorul preincalzit in prealabil cca. 1 ora sau in functie de cuptor.
Este o prajitura foarte buna pentru orice ocazie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise