Prajitura cu glazura de ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 175 g.zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 3 linguri cu ulei
  • 1/4 dintr-un pachet de margarina (cub Rama, imi place ca nu contine apa)
  • 1 cescutza cu lapte
  • 250 g.faina
  • 1 praf de copt Dr.Oetker (asta il folosesc eu)
  • putina nuca macinata (facultativ)

Mod de preparare

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei sau topita si racita). Se amesteca, se adauga laptele, nuca (cine doreste), faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se amesteca usor tot aluatul cu albusurile batute spuma. Se toarna in tava unsa si tapetata(o tava mai mica decat cea de aragaz, tava mea de aragaz fiind destul de mare), se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste. La cuptorul meu a stat 50 min., dar cum depinde de fiecare cuptor.... Prajitura se lasa sa se raceasca.

Acum facem glazura:

150 g.zahar

13 linguri lapte

2 linguri cacao

1 ciocolata cu lapte de 100g.

1/4 pachet margarina (din acelasi cub Rama)

Laptele amestecat cu zaharul,cacaoa, si ciocolata rupta bucati se pune la fiert, se dau doua-trei clocote. Si imediat se inglobeaza in glazura si margarina.

Prajitura care s-a racit intre timp se taie bucati potrivite in tava si se toarna glazura fierbinte, intai pe toata suprafata prajiturii, apoi printre randuri ca sa se patrunda prin toata prajitura.

Deasupra se presara bombonele sau nuca taiata marunt.

Eu pentru tava mea mare de aragaz a trebuit sa fac portia dubla, asta ca sa va dati seama ce tava sa folositi.

Se lasa pana a doua zi sa patrunda cat mai bine glazura in prajitura, este tare delicioasa, acesta glazura care se imprastie in toata prajitura ii da tot sarmul. Este si foarte satzioasa, o bucatzica si te saturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise